В програмирането, за опростяване на писането на сорс код е

...
В програмирането, за опростяване на писането на сорс код е
Коментари Харесай

Основната концепция в Linux - всичко е файл

В програмирането, за опростяване на писането на сорс код е признато потреблението на разнообразни шаблони, модели и абстракции. Разработчиците на не са правили изключение от това предписание и една от тези абстракции е главната идея в Linux, че всичко е файл . Тази идея е призната от и е определена, с цел да може да се даде напълно елементарен и банален достъп до всички благоприятни условия на операционната система без да се постанова създаването на специфични интерфейси.

Този метод дава богати благоприятни условия, като да вземем за пример обръщането към всеки един файл благодарение на текстов редактор, запис на данни в него и други сходни дейности. Тук малко по-подробно ще се спрем върху тази идея и ще покажем някои забавни опити.
Абсолютно всичко е файл
Нека на първо време да разберем по какъв начин работи тази идея. В Linux всеобщо се употребява понятието коренова файлова система. Именно там се инсталира раздела на хард или флаш диска, на който е конфигуриран Linux. В другите подпапки се включват или по-точно инсталират дяловете на хард диска – по този начин да вземем за пример, домашният дял е инсталиран в досието /home, зареждащият в досието /boot. Да подчертаем, че в Linux редом съществуват освен действителните файлови системи, само че и виртуални файлови системи, основани от Linux ядрото – по този начин да вземем за пример, в досието /proc се инсталира файловата система procfs, която дава опция да се получи достъп до другите параметри на ядрото, а в досието /dev се инсталира devfs с информацията за другия хардуер и периферните устройства, включени към компютърната система, които несъмнено, също са във тип на файлове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР