„В програмата за управление на София сме заложили изискването до

...
„В програмата за управление на София сме заложили изискването до
Коментари Харесай

Мая Манолова: До края на мандата ще има ясла и градина за всяко дете

„ В програмата за ръководство на София сме заложили условието до края на мандата да бъдат построени детски ясли и градини за всяко дете "
Това съобщи самостоятелният претендент за кмет на София Мая Манолова през днешния ден в квартал „ Манастирски ливади ", където майки споделиха за проблем с дефицита тук-там в детски градини и детски ясли.

„ Ще реализираме това, като терените, които са частна благосъстоятелност и са отредени за детски градини, ще бъдат отчуждени, а техните притежатели заслужено обезщетени. Детски заведения ще се изградят и на други общински терени, които са подобаващи за задачата и които сега пустеят ", изясни тя.

Тя добави, че „ до тогава, до края на мандата, с цел да няма нито едно дете в столицата, което да е отвън детско заведение, Общината ще подписа контракти с частни детски ясли и детски градини, като ще дава за издръжката на децата в частните заведения сумата, която дава в общински такива. "

„ Частните детски ясли и градини, на които Общината ще дава средства, с цел да поема децата, които са отвън детски заведения, ще се избират с обществена процедура, на конкурсен принцип, тъй че всичко да е ярко, ясно и транспарантно и да бъдат определени най-хубавите ", приключи тя.

видео послание: https://www.youtube.com/watch?v=8599jKpBVSw&feature=youtu.be
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР