В програмата Транспортна свързаност“ 2021-2027 е включено закупуването на специализиран

...
В програмата Транспортна свързаност“ 2021-2027 е включено закупуването на специализиран
Коментари Харесай

С европари купуваме специализиран кораб за търсене и спасяване

В програмата „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 е включено закупуването на профилиран транспортен съд за търсене и избавяне, и за реакция при комбинирани произшествия в морските пространства на България като пожари, замърсявания и други, оповестиха от транспортното министерство.

Ще бъде построен брегови център за общ надзор над корабоплаването по съблюдаване на интернационалните правила за предотвратяване от стълкновение на море, за наложителните докладвания към корабите, както и за попречване на замърсяване.

В началото на своя мандат заместител министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев предприе дейности по подготовката и внасянето за разглеждане в Европейската комисия на програмата за транспортна съгласуваност, която през вчерашния ден бе утвърдена.

Това е първата огромна инфраструктурна стратегия за България, която е призната от Европейска комисия, а бюджетът ѝ е почти 1.61 милиарда евро.

Припомняме, че при започване на декември Алексиев разгласи, че е задействана е процедура за планиране и строителство на и че финансирането ще пристигна по програмата за транспортна съгласуваност.

Програмата продължава политиката за възстановяване на изискванията за мореплаване в Черно море и по Дунав посредством вложения в пристанищата Варна, Русе и Лом, както и закупуването на още един драгажен транспортен съд. Със средства по Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 ще бъде закупен и нов маркиращ транспортен съд, който ще се употребява за брегова и плаваща сигнализация по р. Дунав, с оглед повишение на сигурността на корабоплаването.

Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021-2027 обезпечава средства в размер на 92 милиона лв. за зарядна инфраструктура за различни горива по републиканската пътна мрежа и в пристанищата. Целта е да се насърчи поетапното евакуиране от приложимост на високоемисионните коли и замяната им с електрически автомобили.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР