В програмата на партията се предвижда средната пенсия да стане

...
В програмата на партията се предвижда средната пенсия да стане
Коментари Харесай

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред “Труд”: Ще премахнем данъка върху лихвите по депозитите

В програмата на партията се планува междинната пенсия да стане 600 лв.
Най-тежкото заболяване е популизмът

ГЕРБ ще запази настоящия данъчен модел, с едно изключение - ще отпадне налога върху лихвите по банковите депозити. Това съобщи пред “Труд” зам.- ръководителят на ГЕРБ Томислав Дончев след срещата със синдикати и работодатели, на която бяха разисквани главните акценти от предизборната стратегия на партията. Във форума, който се организира в централата на КНСБ, участваха АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, както и КНСБ и КТ
“Подкрепа”.

“Направените разбори демонстрират, че данъкът няма търсения резултат, а в същото време е трудносъбираем”, означи още пред “Труд” Дончев. По-рано по време на разискванията в централата на КНСБ, Томислав Дончев съобщи, че най-важното след изборите е да има устойчиво и работещо държавно управление с дълъг небосвод.

“Искаме синдикатите и работодателите да са ни съдружник в битката с най-тежкото автоимунно заболяване - популизма. Популизмът не прави работа на никого. Това значи да обещаваш неща, които не могат да се случат или ограниченията, които предлагаш, да не са работещи”, уточни в изявлението си Дончев.

“Иска ми се да промени методът, по който се прави политика. Обикновено в политиката партиите се състезават, с цел да завоюват повече доверие. В България нещата се изкривиха и стремежът на огромна част от политическите партии е да влязат в Народното събрание, с цел да се накарат на някого. От това няма политическа полза”, сподели още зам.-председателят на ГЕРБ.

“Предвиждаме двойно увеличение на разноските за научно-развойна активност, шесткратно увеличение на разноските за нововъведения, както и сериозен акцент в кръговата икономика”, съобщи по време на полемиката със синдикатите и работодателите някогашният стопански министър Лъчезар Борисов.

Министърът на труда и обществената политика в кабинета “Борисов 3” Деница Сачева уточни, че до края на идващия 4-годишен управнически мандат на ГЕРБ междинната пенсия ще доближи 600 лв.. “Предлагаме цялостна смяна на модела на общественото подкрепяне у нас. Ще продължат вложенията в образованието. Специален акцент сме сложили върху промяна в професионалното образование”, съобщи Сачева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР