В програмата на 22-рия София филм фест Без милост (Aus

...
В програмата на 22-рия София филм фест Без милост (Aus
Коментари Харесай

Отличеният със Златен глобус `Без милост` с гала прожекция на София филм фест

В програмата на 22-рия София филм фест „ Без благосклонност ” („ Aus dem Nichts ”/„ In The Fade ”) на Фатих Акин ще бъде показан на церемония прожекцията след Церемонията по връчване на премиите на фестивала. Лентата получи премия " Златен глобус " през вчерашния ден.

Премиерата на кино лентата беше преди няколко месеца в формалния конкурс на Кан. Никак не е инцидентно, че Даян Крюгер, с роля в първия немскоезичен филм в кариерата си, беше удостоена с премията за най-хубава актриса – Фатих Акин е кадърен на чудеса с артисти.

София филм фест към този момент ни е срещал с неговите филми „ Сбогом, Берлин ”, „ Раната ”, „ Храна за душата ” („ Soul Kitchen ”), „ Музиката на Истанбул ” и „ На прага на Рая ”.

В „ Без благосклонност ” героинята на Крюгер е обезверена и решена на всичко жена, която държи на отмъщение за избитото си семейство и грубо наказване за нео-нацистката формация „ National Socialist Underground ”.

Фатих Акин споделя пред Variety, че за него „ Без благосклонност ” е извънредно персонален филм. „ По някакъв метод аз се оказвам в групата на „ другите ” в Германия, поради произхода си. Имам черна коса, родителите ми са от Турция – аз съм измежду съвършените цели за сходни ксенофобски офанзиви. Преди няколко години се появи лист в един уеб страница на име Nuremburg 2.0, там бяха изброили политици, актьори, хора на изкуството, и моето име фигурираше като цел за нео-нацистите. Именно това ме предизвика да напиша сюжета и да фотографирам този филм – това е моят самобитен ответен удар на безумието, на което сме очевидци. ”
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР