В профила си във Фейсбук държавният глава написа още: Полицаите

...
В профила си във Фейсбук държавният глава написа още: Полицаите
Коментари Харесай

България Млъкна! Всеки Трябва Да Чуе Какво Каза Най-Добрият Пилот На Държавата Румен Радев!

В профила си във Facebook президентът написа още:

" Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните водачи прекратиха плановите полети. Недоволството на хората с пагони е обяснимо – за него има обществени, механически и психически аргументи. Политическите реакции на казуса са несъответстващи. Достойни българи са упреквани в лакомия, протест и незаконно държание. Много от тях рискуват живота си в осъществяване на служебния си дълг.

Да желаят от тези доблестни мъже държание на камикадзе, могат да си разрешат единствено политици с безупречен морал на самураи. Недопустимо е да се уязвява достойнството на хората с пагони. Призовавам за отговорно отношение към проблемите на националната сигурност. Политическият възторг не може да замести управническите решения ".

По-рано през днешния ден вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че дейностите на водачите от авиобаза " Граф Игнатиево " граничат с национална измяна и няма значение, че е в спокойно време. По думите му поради отхвърли на летците да извършват подготвителни полети е трябвало да има уволнени хора.

" Като някогашен боен и от семейство на подобен не мога да си помисля, че боен, без значение дали авиатор, пехотинец или танкист, ще откаже да извърши воинския си дълг, без значение дали в спокойно или военно време, тъй като бил нерадушен ", сподели още Симеонов, който не се съгласи със заключението на прокуратурата, че в авиобазата не е имало протест.

Премиерът Бойко Борисов пък още през вчерашния ден съобщи, че що се касае за военните летци не е направено за никой различен. И изрази вяра, че обстановката не е подбудена от външна интервенция - " някой да ги подръчква ".

" Моите почетения към неразположенията им, времето е неприятно и мен ме е боязън да хвърча на такова време, само че хвърча, когато има задача ", акцентира той.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР