В проектокабинета на ПП-ДБ има фигури, за които не мога

...
В проектокабинета на ПП-ДБ има фигури, за които не мога
Коментари Харесай

Борисов за проектокабинета на ПП-ДБ: Имаме една чернова, която за нас е строго неприемлива


„ В проектокабинета на ПП-ДБ има фигури, за които не мога да кажа неприятно – министрите на защитата и екологията. Те обаче са сбъркали времето – народът за втори избори сподели, че не могат да ръководят сами. Освен мен, ПП-ДБ други другари нямат, а постоянен кабинет би се получил, единствено в случай че е общ с ГЕРБ. Като цяло обаче е партиен и недопустим за нас. “

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Разград.

Благодаря на президента Радев, че дава още време. Вече имаме една чернова, която за нас е строго неприемлива, тъй като кабинетът на Политическа партия е партиен, откакто Василев и Денков вземат участие в него. Ако в шаблона се намерят места за водещи наши специалисти като министри, може да се случи. Поздравявам и Петков, че не е в кабинета, само че в случай че са пуснали Василев, значи или му имат огромно доверие, или е огромен капан. Основните упреци бяха към него – или желаят да го отстрелят, или да не стане нищо. Единственият другар на Асен Василев е Бойко Борисов – единствено по този начин може да се носи всеобща отговорност. Но в случай че Василев е скритият министър председател – не е почтено, по-добре да стане министър председател “, уточни той.

Според него ГЕРБ не иска да „ взривява “ преговорите.

„ В този му вид няма по какъв начин да има кабинет на ПП-ДБ. Интересни ще са ми договарянията с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Дано президентът даде още няколко дни, с цел да чуем и другите партии. Ние сме в непрекъснат диалог с тях, държат се колегиално и ние към тях – също “, сподели още Борисов.

Той разяснява и вчерашния гърмеж против кортежа на основния прокурор.

Атентат против който и да било е злокобно нещо. Това е акт, който заплашва живота освен на основния прокурор и фамилията му, само че и на всеки инцидентен човек. Затова го осъждаме с цялата мощ, която имаме. Това грозно събитие, което влачи неприятни последствия за България, още повече ни окуражи да приключим правната промяна. Съчувствам на Гешев, това да се извърши пред брачната половинка и децата му, това е колосален акт, само че промяната ще продължи. Не съумяват да взривят и започнатата промяна “, акцентира Борисов.

„ Щом са протегнали ръка на основния прокурор, могат да посегнат на всички. Бронираният автомобил го е избавил. След сходни актове доста хора в Брюксел ще се замислят дали сме подготвени за Шенген. Ако не се направи постоянно държавно управление, пък въпреки и краткосрочно, което да носи отговорност, то последствията виждате какви са – обедняване, инфлация, липса на вложения – тежки последствия във всяка сфера “, сподели още той.

Лидерът на ГЕРБ цитира книгата на Алексей Петров „ Тероризъм и системи за сигурност “. „ Там ясно е обяснено що е то тероризъм – основаване на безпорядък, боязън, да накараш лице, система или страна, да се съобразят с друго мнение и цели “, уточни Борисов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР