В проектодекларация на лидерите на държавите с водещи икономики от

...
В проектодекларация на лидерите на държавите с водещи икономики от
Коментари Харесай

Повечето членове на Г-20 остро осъждат войната в Украйна

В проектодекларация на водачите на страните с водещи стопански системи от Г-20, с която Ройтерс се е срещнал през днешния ден, се споделя, че множеството от тях осъждат остро войната в Украйна и акцентират, че тя прави международната стопанска система още по-уязвима .

Има и други възгледи и разнообразни оценки на обстановката и глобите, е записано в проектодокумента , чието наличие е било доказано от европейски посланик.



Документът от 16 страници би трябвало да бъде утвърден от членовете на Г-20. Дневният ред на форума, от който се очакваше да се концентрира върху международната стопанска система, е помрачен от съветската инвазия в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Като признаваме, че Г-20 не е форумът за разрешаване на проблеми със сигурността, одобряваме също, че проблемите на сигурността може да имат обилни последствия за световната стопанска система, показва проектодекларацията.

Там е записано също, че централните банки на страните от Г-20 следят инфлационния напън и преценяват с него паричната си политика.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР