В проектобюджета за 2021 г. прозира целта на Борисов да

...
В проектобюджета за 2021 г. прозира целта на Борисов да
Коментари Харесай

Опитват да ликвидират БАН, алармират от АБВ

В проектобюджета за 2021 година прозира задачата на Борисов да бъде ликвидирана Българска академия на науките, сигнализира водачът на АБВ. Той акцентира, че е най-тежко потърпевшата институция в последните 10 години и изрази вяра казусът да провокира спор.
Като " национално изменничество " дефинира от ИБ на изказванията, че Българска академия на науките не е съвременна и не е нужна.

Има две български институции, които са по-стари от българската страна – читалищата и Българска академия на науките, напомни той. " За 30 години с читалищата приключихме, на път сме да приключим и с Българска академия на науките ", сигнализира той. " Особено в последните години прозира нежеланието на властта да поддържа тази институция, която е основна част от духовното тяло на народа и страната ", уточни Кало.
Като мотив, той посочи, че един млад академик стартира своята кариера в Българска академия на науките с 600 лв. заплата, до момента в който един млад преподавател стартира с 1260 лв.. Във Висшите образователни заведения в последните месеци има доста увеличение на заплатите на научните служащи със странното пояснение, че те преподават, до момента в който учените в Българска академия на науките не преподават, означи още доктор Кало и увери, че чистата научна активност е доста по-трудна от преподавателската.
" Една страна без просвета, осланяща се единствено на това по какъв начин обособеният академик ще успее да се закачи към един или различен план, с цел да може да се изхранва – това е съдбовно ", предизвести доктор Кало. 
Коментирайки въпроса за какво властта не харесва науката, той съобщи: " След като голямо количество от тази власт е натрупало дипломите си за висше обучение от строго избрани просветителни институции, не е чудно, че те не обичат Българска академия на науките " и изрази вяра, че " рано или късно тази концепция за загробване на Българска академия на науките ще отмре ".
" Вече разбрахме, че Борисов не харесва младежите, само че това не е съображение да държи един докторант със стипендия под минималната работна заплата ", съобщи, водач на АБВ-Младежи.
 Категорично срещу насилственото имунизиране на популацията се оповестиха от АБВ Категорично срещу насилственото имунизиране на популацията се оповестиха от АБВ
Категорично срещу насилственото имунизиране на популацията, се афишират от АБВ, още повече - с ваксина, за която производителят не нос...

Тя уточни, че за 10 години докторантите са получили покачване от 50 лева и изрази неразбиране " по този начин ли ГЕРБ връщат младите в България и по този начин ли ще спрат приключването на мозъци.
Заячка показа, че е приключила магистратура в Брюксел и че са й предложили докторантура със стипендия от 2500 евро.
В България има близо 3500 докторанти, за които държавното управление на ГЕРБ отпуска по-малко от 2 милиона, уточни тя. Законът е по този начин изработен, че един постоянен докторант се води на 8 часов работен ден и той няма право на различен контракт, с изключение на 4-часов, означи още Заячка.
Има стратегия, която дава в допълнение 400 лева, само че тя не е за всички докторанти, не е за всички специалности и е на конкурсен принцип, означи още Заячка и заключи, че тук научният труд е по-зле заплатен от хигиеничния.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР