В проектобюджета е предложена балансирана подкрепа към уязвимите групи, с

...
В проектобюджета е предложена балансирана подкрепа към уязвимите групи, с
Коментари Харесай

Министър Гьоков: Предвиждаме подкрепа към уязвимите групи с увеличени социални плащания

В проектобюджета е препоръчана уравновесена поддръжка към уязвимите групи, с увеличени обществени заплащания. Това сподели по време на брифинг министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков, съобщи „ Фокус “.

„ В проектобюджета е препоръчана уравновесена поддръжка към уязвимите групи с увеличени обществени заплащания. Увеличението на държавното публично обезпечаване е с 8,3 %, което в цифрово изражение е 1,295 милиарда. Увеличението е бюджета на МТСП е с близо 350 милиона, от които 230 директно ориентирани към хората с увреждания. За страдание, ниските равнища на обществените заплащания, открити през годините, оставят чувството у хората за неправда “, съобщи министър Гьоков.

Председателят на комисията по бюджет и финанси в Народно събрание Любомир Каримански уточни, че размерът на обществената пенсия за неработоспособност се дефинира в % от обществената пенсия за напреднала възраст, както следва:
-За лица с трайно понижена продуктивност, тип и степен на увреждане 100% с непозната помощ – предвиждаме 160 на 100.
-За лица с трайно понижена продуктивност, тип и степен на увреждане 91 до 100% – 140 на 100
- За лица с трайно понижена продуктивност, тип и степен на увреждане 71-90% – 130 на 100.

„ Това, което ние сега вършим, е отговор на множеството от настояванията, които народните представители са отправили към Комисията, както жителите “, добави Каримански.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР