В проекта за държавен план прием за учебната 2020/2021 година

...
В проекта за държавен план прием за учебната 2020/2021 година
Коментари Харесай

Новата гимназия по компютърни системи във Варна е факт

В плана за държавен проект банкет за образователната 2020/2021 година има нова професионална гимназия по компютърно моделиране и компютърни системи, която се разкрива въз основата на съглашение сред ректорите на техническия и икономическия университет във Варна. Това сподели за БНР Венцислава Генова, шеф на Регионалното ръководство на образованието във Варна. Гимназията към този момент е реалност, само че за в този момент има единствено шеф.

" Вече има декларирани четири паралелки, всяка по 26 възпитаници. Едната от специалностите, Възобновяеми енергийни източници към специалността механик на енергийни уреди и съоръжения е нова за региона. Другите нови специалности, сценичен грим и перуки към специалността дизайнер в гимназията по текстил и фешън дизайн, компетентност продуктова информация към специалността Консултант на козметични, парфюмерийни и биологични артикули, както и специалността компютърна анимация към специалността Компютърен аниматор към СУ " Найден Геров " която е нова специалност с изключение на за региона и за страна ", изясни Генова.

Всички тези специалности ще се учат от 8 клас. Завършващите седмокласници, които в планиран брой са 40 093-ма, ще могат да аплайват за изброените паралелки.

Припомняме, че предходната есен просветителният министър Красимир Вълчев разгласи, че във Варна ще бъде основано ново държавно приблизително учебно заведение по компютърно моделиране и компютърни системи. Той заяви новината при откриването на образователната година в Икономическия университет във Варна.

Учебното заведение ще бъде на територията на техническия университет в града. Тогава Вълчев сподели, че е доста значимо " да имаме задоволително експерти в региона на моделирането, на компютърното програмиране и да подготвим повече деца с уменията в региона на цифровата креативност ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР