В продължение на три дни във Великобритания се извиват дълги

...
В продължение на три дни във Великобритания се извиват дълги
Коментари Харесай

Хаос, празни рафтове и дълги опашки на бензиностанциите във ...

В продължение на три дни във Англия се извиват дълги опашки, поради дефицит на бензин и дизел. Причината - липсват водачи на цистерни, които транспортират горивото от рафинериите.

Премиерът на Англия Борис Джонсън счита да промени политиката си изцяло и да издаде 5 000 визи за непознати водачи на камиони, откакто страната е в безпорядък и към този момент върви към рецесия с храните.

Според Ян Райт от Съюза на производителите на храни и питиета, става дума за " същинска рецесия ", невиждана от 40 години насам.

Притежателите на коли изцяло подцениха препоръките на държавното управление, като в суматоха задръстиха бензиностанциите. Те се притесняват, че идва сериозна рецесия с бензина, която ще сложи стопанската система на колене.

Премиерът счита да отстъпи и да даде визи на хиляди водачи, с цел да пребори рецесията, а бойци ще оказват помощ те да получават по-бързо лицензите си, оповестява “24 часа “.

Според експертите на Англия са нужни 90 000 водачи, които напуснаха страната след Брекзит. Коронавирусът ограничи курсовете.

Освен това всеки месец хиляди водачи излизат в пенсия, а на тяхно място не идват нови. А поради пандемията десетки хиляди изпити за извличане на дееспособност за ръководство не можаха да бъдат извършени.

И 5000 евентуално ще са прекомерно малко.

Липсата на водачи към този момент удари всяка част от стопанската система. Има празни лавици в супермаркетите. Барове и заведения за хранене имат дефицит на артикули. Дори не могат да се доставят нужните химикали за филтриране на водата.

Родители се оплакаха, че в петък не са съумели да заредят колите си, като цялата страна е хвърлена в безпорядък и хиляди чакат на бензиностанциите.

Проблемите пристигнаха, откакто в четвъртък BP и Esso признаха, че нямат задоволително водачи на цистерни и доставките ще са нарушени. Това провокира суматоха и стотици се юрнаха към бензиностанциите, като доста бързо свършиха някои видове бензин, а даже се стигна и до затварянето им.

Апелът на транспортния министър Грант Шапс към водачите да се " държат обикновено " остана нечут в петък и през цялата нощ имаше опашки и даже ръкопашни битки по бензиностанциите.

В петък банкрутира и една от огромните компании, която доставяше замразени артикули за супермаркетите Asda и Sainsbury, което значи доста празни лавици.

Във Англия става ужасно.

Последиците от Брекзит оказват отрицателно въздействие във всички сфери на социално-икономическия живот в страната. Няколко от огромните компании за хранителни артикули и браншови съюзи бият паника: съществуват съществени проблеми със снабдяването на магазините с храни, заради което е допустимо да избухне суматоха измежду потребителите, пишат от " Дойче веле ".

Положението със снабдяването с хранителни артикули се движи " по ръба на бръснача ", предизвести председателката на Националния съюз на фермерите Минет Батърс. Тя е написала писмо до министър-председателя Борис Джонсън, подписано от още няколко браншови съюза. В него те оферират бързо да бъде привлечена непозната работна ръка, а на искащите незабавно да им бъдат издадени визи.

" В противоположен случай празните лавици в магазините ще стават от ден на ден, а потребителите ще стартират да изкупуват храни под паника, с цел да могат да изкарат зимата ", написа Батърс, представена от организация ДПА.

Един от огромните играчи в търговията с хранителни артикули - концернът Tesco - също предизвестява за заплахата от под паника покупки преди Коледа. От месец юли компанията се пробва да притегля нови сътрудници с спомагателен бонус в размер на хиляда паунда (около 1165 евро).

Но това не е задоволително да се запълни неналичието на служащи, признава отговорникът за пласмента Андрю Улфендън. " Притеснява ни това, че ще зачестяват фотосите с празни лавици в магазините, което ще докара до паническо изкупуване на всичко, което се предлага ", съобщи той за телевизия ITV News.

Дотук се стигна най-много заради неналичието на работна ръка в селското стопанство и превоза, която беше подсилена около Брекзита и пандемията. Допълнително и високите цени на газа въздействат на продукцията, както и свързаната с това липса на въглероден диоксид, необходим за пакетирането на месото и други свежи артикули.

Що се отнася до високите цени на природния газ и дефицита на въглероден двуокис - наранени са освен производителите на месо, само че и доставките на хлебни и сладкарски произведения.

Междувременно министърът на стопанската система Куаси Куартенг предизвести за идна тежка зима, която ще се усети най-много от бедните фамилии. Освен от повишаването на природния газ, техният делник ще бъде засенчен и от съкращаването на по-високите обществени помощи. Размерът им беше повишен поради пандемията, само че в този момент още веднъж стават по-ниски.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР