В продължение на стартиралата преди седмица инициатива на ръководството на

...
В продължение на стартиралата преди седмица инициатива на ръководството на
Коментари Харесай

Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна се срещнаха с кметовете на Търговище и Разград


В продължение на стартиралата преди седмица самодейност на управлението на ЕНЕРГО-ПРО Варна за срещи с представители на локалната власт през днешния ден шефовете на сдружението посетиха град Разград и Търговище. По време на срещите с кметовете на двете общини бяха разисквани настоящи въпроси, свързани с активността на компанията за възобновяване и ремонт на електроразпределителната мрежа в региона на двата регионални града. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна срещнаха представителите на локалната власт с осъществените през 2020 година вложения, както и с плануваните за тази година планове за развиване на мрежата. Предвидените средства за реализация на капиталовата стратегия на електроразпределителното сдружение за настоящата година в град Разград и Търговище надвишават 4,1 млн. лв., включително над 600 000 лв. за ремонтни действия. С годишната работа по оборудванията от електроразпределителната мрежа се покачва качеството и сигурността на доставяната електрическа сила на клиентите на сдружението.

Сред главните тематики, дискутирани по време на срещите, беше и стартиралият през октомври развой по наложителна либерализация за всички небитови клиенти. Гратисният интервал, очакван в законодателството, изтича на 30 юни 2021 година. Управителите на ЕНЕРГО-ПРО предоставиха на кметовете настояща информация за броя клиенти на територията на двете области, които към момента не са избрали снабдител на електрическа енергия на свободния пазар. Небитовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО Продажби, които до 10 юни 2021 година не сключат контракт за доставка на електрическа енергия с някой от близо 50-те търговци на либерализирания пазар, ще преминат от 1 юли 2021 година на Доставчик от последна инстанция, при който цените на електрическата енергия са значително по-високи от пазарните. По-голяма част от клиентите, които към момента са на стандартизиран контракт, а не на подобен със свободно контрактувани цени, са дребни компании с ниско ползване и на този стадий не показват деен интерес към промяна на своя снабдител.

В програмата на срещите беше заложена и тематиката за предстоящите нови цени на електрическата енергия на контролиран пазар от 1 юли 2021 година Ръководството на компанията срещна кметовете с параметрите на своите ценови заявки. При в този момент настоящите цени на всички останали участници на контролирания пазар, без да бъдат регистрирани промени на цените, които те биха декларирали за одобряване от КЕВР, с направените оферти от електроразпределителното и електроснабдителното сдружения от групата ЕНЕРГО-ПРО, общото нарастване за битовите консуматори на контролиран пазар се чака да бъде 1,7%.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР