В продължение на седмици десетки граждани на Египет са блокирани

...
В продължение на седмици десетки граждани на Египет са блокирани
Коментари Харесай

Хора с египетски паспорти стоят блокирани от месец на пункта Рафа

В продължение на седмици десетки жители на Египет са блокирани на границата сред личната си страна и линията Газа. Всеки ден на пункта " Рафа " те чакат да видят името си в описите с хората, позволени да преминат от другата страна на оградата. Но към този момент това не се случва.

 
От 25 дни спим на столовете тук. За нас няма решение. Всеки ден и всяка седмица има описи с пасажери, само че сме сюрпризирани, че те не са египтяни, а притежатели на палестински паспорти.
Хосам ел-Дейн Хафез, собственик на египетски паспорт

От началото на бомбардировките в палестинския анклав близо 2 млн. души в Газа бяха разселени. Домовете на мнозина са разрушени и към този момент няма къде да отидат, а доставките на храни и медикаменти са лимитирани. Жертвите на бойните дейности в Газа са повече от 21 000. 

 
Само аз, майка ми и сестра ми сме. Никой не чука на вратата ни. Майка ми е стара. Болна е и прекара един месец на легло, а ние не знам какво да създадем, с цел да ѝ помогнем. Нямаме пари, с цел да ѝ донесем медикаменти. Никой не ни оказва помощ. Брат ми върви в посолството всеки ден и му дават обещание, че имената ни ще влязат в листата, само че до момента няма резултат.
Алана Омар, собственик на египетски паспорт

 

По-голямата част от филантропичната помощ за Газа минава през пункта " Рафа ", само че единствено след инспекция, в това число от Израел. Границата е единствената в анклава, която не води към територията на еврейската страна. През множеството време е затворена, а поради офанзивата на север, доста от палестинците поемат на юг, точно към " Рафа ".

По данни на египетските управляващи към края на ноември през пункта са минали общо 9000 чужденци и хора с двойно поданство. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР