В продължение на повече от година БСП е подавала сигнали

...
В продължение на повече от година БСП е подавала сигнали
Коментари Харесай

БСП представи сигнали за злоупотреби при служебните кабинети на президента

В продължение на повече от година Българска социалистическа партия е подавала сигнали и тъжби към Софийската градска прокуратура, Софийската апелативна прокуратура, някогашния основен прокурор Иван Гешев, изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов за корупция по време на служебните държавни управления на президента Румен Радев. Това разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция.

Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия е сезирала и Инспектората към Висшия правосъден съвет, защото счита, че в някои случаи прокуратурата е бездействала, само че не сподели за кои съответно става дума. " Не сме чакали до момента Делян Пеевски да реши, че има корупция в служебните кабинети ", съобщи Нинова. 
 
Сезирали сме навреме виновните институции за престъпления, злоупотреби и корупция. Първият сигнал е от 23 декември 2022 година, последният е от 24 януари 2024 година съобщи Нинова. Адресати са СГП, САП, основните прокурори Иван Гешев и Борислав Сарафов.

Корнелия Нинова заключи, че сигналите са за злоупотреби с публични поръчки и далавери с парцели. И са ориентирани към четири министерства в служебните държавни управления на Радев: на правораздаването, на електронното ръководство, на труда и обществената политика, на стопанската система и промишлеността.
 
От Българска социалистическа партия оповестиха, че са давали и за двама някогашни регионални шефове: на София и Хасково. Конкретно разгласи, че са повдигани въпроси за пазаруването на високопроходими коли за горските пространства; контрабанден канал от Турция до Хасково; горива, доставка на храни и питиета в пандизите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР