В продължение на повече от час блокираните в училището в

...
В продължение на повече от час блокираните в училището в
Коментари Харесай

Блокираните в училището в Тексас деца са отправяли десетки обаждания към 911

В продължение на повече от час блокираните в учебното заведение в Тексас деца са отправяли десетки позвънявания към незабавния телефон 911.

Малко момиченце се обаждало няколко пъти и е уведомявало органите на реда, че в постройката има стрелец. Въпреки апелите на детето да бъде изпратена помощ, това не се случило, преди да стане прекомерно късно. Тези детайлности към нещастието от вторник станаха известни на фона на почналата в петък годишна конференция на националната оръжейна асоциация. Там в поддръжка на оръжейното лоби се изрече и някогашният президент републиканец - Доналд Тръмп.

" В учебното заведение има стрелец. Аз съм в стая 112. " 12:03 ч, вторник, началното учебно заведение в Ювалде.

Малко момиченце подава първия сигнал на незабавния телефон 911. Шепнешком уведомява полицията за злокобното нахлуване. 7 минути по-късно позвънява още веднъж и оповестява, че няколко от съучениците й са убити.

В 12:13 и 12:16 тя се е обадила още веднъж. Казала е, че 9 от децата в стаята са към момента живи. От незабавния телефон призовали момиченцето да остане на линия и да бъде доста тиха. А тя отвърнала - той стреля по вратата. В 12:43 и 13:17 същото дете още веднъж звъни на 911. Моли полицията да отиде в учебното заведение неотложно. Отзад се чуват изстрели, споделя полковник Стивън Макгроу, шеф на полицията.
През миналите часове полицията в Ювалде още веднъж призна, че на 24 май са позволени съществени неточности, довели до нещастието. Не били подхванати незабавни дейности, тъй като не очаквали, че нападателят може в продължение на час да не приключи огъня.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР