В продължение на повече от 30 часа в Сърбия вали

...
В продължение на повече от 30 часа в Сърбия вали
Коментари Харесай

Обилен снеговалеж в Сърбия затруднява трафика

В продължение на повече от 30 часа в Сърбия вали сняг. В по-голямата част на страната през нощта се чака да се образува снежна завивка от 20 до 50 сантиметра, до момента в който в Банат се чака да бъде още по-голяма. Поради изобилния снеговалеж трафикът е занимателен. В регионите на Пожега и Косиерич е неразрешено придвижването на камиони с ремаркета по пътищата от втора и трета категория.
Всички държавни пътища са проходими и екипи от пътната инфраструктура работят на три смени, с цел да се реализира трафика в Сърбия, оповестяват от Министерството на строителството, превоза и инфраструктурата.
На автомагистралата Белград-Ниш, в двете направления, придвижването е затруднено, заради натрупването на сняг по пътните платна, като най-голямо е задръстването в сектора Младеновац - Белград. На автомагистралата работят машини за разчистване, само че снегът към момента се задържа на пътя. Голямо запушване има в региона на Малък Пожаревац до Белград, където колите се движат със скорост към 80 километра в час.
Трафикът в централната част на Банат е усложнен от насъбрания по пътя сняг. През деня е имало няколко случая по пътищата към Зренянин, най-вече с камиони и рейсове, заседнали в снега.
Железопътният и въздушният трафик работят без спиране. Въздушният трафик на белградското летище се реализира според планувания график.
Корабоплаването по Дунав, Сава и Тиса се прави без никакви проблеми, макар снега и не е преустановявано, оповестява БГНЕС.
Днес се чака преваляванията да спрат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР