В продължение на поне година TikTok е събирала данни на

...
В продължение на поне година TikTok е събирала данни на
Коментари Харесай

TikTok събирала неправомерно потребителски данни от Google

В продължение на най-малко година TikTok е събирала данни на консуматори, чиито устройства са с операционна система Android в прорез с политиките на компанията майка Гугъл, съобщи Business Insider.

Според изданието „ Уолстрийт Джърнъл “ платформата за къси видеа е получавала информация за МАС адресите, които са неповторими идентификатори за всяко устройство, без предварителното единодушие на хората. Така TikTok е успявала да следи избрани индикатори, даже при техен отвод посредством настройките за дискретност. Тази неправда е траяла минимум 15 месеца и е завършила с обновяване на приложението през предишния ноември.

От Гугъл, който забрани събирането на МАС адреси през 2015-а, към този момент проверяват случая, а представител на TikTok изясни, че непрекъснато работят по „ провокациите със сигурността “ и постоянно предизвикват потребителите си да изтеглят последната налична версия.

За тази непозволена процедура излиза наяве на фона на договарянията за пазаруването на американския бизнес на основаната от ByteDance платформа. Президентът Доналд Тръмп даде период от 45 дни за реализиране на съглашение, а измежду искащите да влагат са Microsoft и Twitter.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР