В продължение на почти две години Джо Байдън непрестанно казва

...
В продължение на почти две години Джо Байдън непрестанно казва
Коментари Харесай

Обещанията на новия US президент за първите 100 дни на власт

В продължение на съвсем две години Джо Байдън непрекъснато споделя на американците какво счита да направи през първия, и идващите 100 дни от своето президентство, в случай че бъде определен за държавен глава.

В речи, изявленията и най-малко 49 оповестени проекти по време на президентската си акция, Байъдн приказва за дейностите, които ще предприеме в първите си дни на власт, написа Си Би Ес.

Шефът на кабинета на Байдън Рон Клайн изпрати записка до пресата, в която се означават целите на Байдън – някои, ориентирани към незабавни дейности в битката с пандемията от ковид, други, свързани с анулацията на решения на президента Тръмп през последните четири години, а трети обвързани с решаването на проблеми, които съществуват от дълги години.

Списъкът включва няколко дузини изпълнителни дейности, които Байдън може да предприемем без утвърждението на Конгреса още в първия си ден като държавен глава. Ето няколко акцента:
Предприемане на ограничения против COVID-19Подписване на декрет, който ще направи наложително носенето на маски във федералните учрежденияУдължаване на замразяването на студентските заемиЗапазване на мораториума върху насилственото извеждане на хора, изгубили приходите си, от техните жилищаОтмяна на решения на ТръмпВръщане на Съединени американски щати в Парижкото съглашение за климатаАнулиране на т.нар „ мюсюлманска възбрана “, която забрани на жители от Сирия, Иран, Судан, Либия, Сомалия и Йемен, а по-късно и Еритрея, Нигерия, Мианмар, Киргизстан и Танзания да влизат в Съединени американски щати
Клейн разясни, че президентът ще продължи да издава изпълнителни заповеди през първите две седмици на новата администрация.

По време на 562-дневанта си президентска акция Байдън направи още няколко обещания за първия си ден на власт:
Връщане на Съединени американски щати към Световната здравна организацияИзпращане на законопроект за имиграцията до Конгреса на Съединени американски щати за промяна, която да обезпечи осемгодишен път към поданството на към 11 милиона душиПодписване на изпълнителна заповед за формулиране на проект за реализиране на нулеви излъчвания на парникови газове до 2050 г.Подписване на изпълнителна заповед за запазване на 30% от земята и водите на Съединени американски щати, което да бъде реализирано до 2030 година
Първите 100 дни

Президентът Байдън ще разчита на Конгреса на Съединени американски щати за одобрение на доста начинания, които може да се окажат сложни за пробутване даже на фона на нежното демократично болшинство в двете макари на американския парламент.

Ето няколко от неговите обещания:

Икономическо възобновяване: Стартиране на икономическия проект „ Изграждане на ново, по-добре “. Представен по време на изборите, проектът планува харчене на трилиони долари за поддръжка на създадени в Съединени американски щати артикули, здравни услуги и инфраструктурни планове

Климат: Организиране на „ международна среща на върха за климата “, която да подтикне водещите международни водачи към деяние против климатичните промени и по-конкретно понижаване на нездравословните излъчвания. Това е един от предпочитаните на Байдън, който не се нуждае от утвърждение от Конгреса. Новият президент също по този начин даде обещание да окаже напън върху Китай за преустановяване на дотациите за въглища.

Отмяна на данъчните облекчения. За да финансира доста от своите стратегии, Байдън съобщи, че ще се бори за признатите от Тръмп данъчни облекчения през 2017 година За задачата обаче той се нуждае от поддръжката на Конгреса. Байдън счита, че тези облекчения са били в изгода само на богатите американци

Оръжия: След като ФБР стартира да проверява „ малки врати “ в системата запродажба на огнестрелни оръжия, Байдън даде обещание да изиска от Конгреса тези „ малки врати “ да бъдат затворени, както и да бъде разрешено на американците да съдят производителите на оръжия в случаи, когато те се употребяват за закононарушения. Той също по този начин желае да реформира федералните организации, които дават отговор за

Равенство: Оказване на напън за приемане на „ Закон за равенството “ – законопроект, който внася повече отбрани за ЛГБТ американците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР