В продължение на над 8 часа Народното събрание обсъжда в

...
В продължение на над 8 часа Народното събрание обсъжда в
Коментари Харесай

Поправките в конституцията продължават на бавната писта


В продължение на над 8 часа Народното събрание разисква в пленарната зала на първо четене измененията в конституцията, импортирани в края на юли с подписите на 166 депутати (от ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и ДПС). Така, след гласуването, макар поръчките и проекта на ръководещото болшинство за бързи ремонти, измененията в главния закон минават на така наречен " мудна писта ", написа Дневник.

След вота и поддръжката от 161 гласа " за " ръководителят на Народното събрание Росен Желязков изясни, че предлагането не събира три четвърти от гласовете и не е признато. Но тъй като получава повече от две трети, на първо гласоподаване планът може да бъде препоръчан още веднъж не по-рано от 2 месеца, считано от през днешния ден.

Според признатите процедурни правила за гласоподаване на главния закон планът се разисква и приема на три гласувания в разнообразни дни. При новото разглеждане след не по-малко от 2 месеца, законопроектът се приема, в случай че за него са дали своят вот не по-малко от две трети от всички народни представители.

По време на дебата опозицията, а и някои от вносителите насочиха рецензии към някои от текстовете, само че беше дадена поръчка за разговор и ремонти. Вносителите подчертаха, че няма да одобряват промени в главния закон " непременно " и ще търсят консенсус.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР