В продължение на много години учените се опитваха да разберат

...
В продължение на много години учените се опитваха да разберат
Коментари Харесай

Тези животни не боледуват от рак, причината ще ви смае

В продължение на доста години учените се опитваха да схванат за какво слоновете са толкоз сполучливи в това, да не се разболяват от ракови болести, написа Obekti.bg, базирайки се на Science Alert.

Консумирането на риба удължава живота

И в този момент ново проучване откри, че забележителната резистентност на сивите колоси с хоботи се дължи на извънредно мистериозната им дарба да възкресяват ген от мъртвите си събратя и да го програмират по този начин, че да убива избрани кафези. Експериментите са извършени от екип учени от университета в Чикаго и ни оказват помощ да разберем по-добре загадки като известния абсурд на Пето. Според него колкото по-голямо е едно животно, толкоз повече кафези има и по тази причина би трябвало вероятността да развие тумори да бъде по-голяма.
Супер-силите на слоновете се крият в гена TP53, който, като множеството противоракови гени, създава вещество, което засича уврежданията на ДНК и което или подрежда на клетката да я поправи или да завърши функционалностите си. Повечето бозайници имат две копия от гените. Докато слоновете имат цели 20 копия, което демонстрира, че те имат доста добре развита дарба да засичат овреме опасността и да я отстраняват в зародиш.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР