В продължение на месеци жители на местност „Сотира във Варна

...
В продължение на месеци жители на местност „Сотира във Варна
Коментари Харесай

Тонове пръст и ограда блокират домове във Варненско

В продължение на месеци поданици на околност „ Сотира " във Варна се оплакват от това, че нямат достъп до домовете си, защото притежатели на новостроящ се парцел са лимитирали достъпа. Според живеещите там новият парцел се строи безусловно върху улицата, а жителите на местността са принудени да се катерят върху тонове пръст и скална маса, с цел да стигнат до домовете си.

Преди време от NOVA описаха историята за напрежението сред съседите, само че локалните хора се притесняват, че напълно скоро ще останат тотално блокирани.

В този регион на местността „ Сотира " живеят 10 фамилии. Всички те обаче се постанова всекидневно да минават през редица трудности, с цел да стигнат до домовете си, а повода - нови притежатели на парцел, които строят кооперация безусловно на улицата.

Това, което сме създали, с цел да можем да прекосяваме, е един насип с 15 метра скат надолу, изясни Петко Ников, гражданин на местността.

Ние сме принудени да минаваме през непознат парцел, откакто тази жена засипа пътя, който съществува. И по нотариален акт аз гранича с път, изясни Светомир Стойков.

С пътя граничат и всички съседи, само че съгласно общината секторът, който се загражда, не е част от улица „ Мария Николова ", а е частна благосъстоятелност и по този начин на процедура излиза, че улица в този регион няма.

Те желаят и пишат, че общината не дава акт за благосъстоятелност на тази улица. Такъв филм няма! Нито една улица във Варна и в България. Тя е общинска благосъстоятелност или има подобен акт за благосъстоятелност, счита Петко Ников. Тази улица, на която ние имаме адресни регистрации с име на улицата, с номера, с които вървим в описите за гласоподаване, с документи, които се издават на нашите възпитаници, че живеят на тази улица.

Живеещите в региона неведнъж са подавали тъжби, до институциите, само че съгласно тях това не дава резултат.

Общината изпраща едно смешно пояснение за какво няма улица. Защото тук минавала някаква автомагистрала. Тази автомагистрала от дълго време е отпаднала. И защото имало тежест в кадастъра, на тази автомагистрала не можело да има улица, сподели Петко Ников. Всичко това буди комплициране у хората.

В момента, аз не знам къде се намираме? На действителен път, на автомагистрала ли се намираме или на ул. „ Мария Николова "? Ако чукнете в Гугъл, ще видите, че се намираме на „ Мария Николова " сега, само че общината ни дава отговор, че тази улица не е приложена, съобщи Светомир Стойков.

А като се изключи че новият парцел се строи върху пътя, той пречи на хората да стигнат до домовете си и пеш.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР