В продължение на една седмица в София се проведоха редица

...
В продължение на една седмица в София се проведоха редица
Коментари Харесай

Европейската седмица на спорта #BeActive достигна до близо 10 000 души

В продължение на една седмица в София се организираха редица събития под мотото " Бъди деен, открий своя спорт, избери своя състезателен клуб ". Петото издание на Европейската седмица на спорта #BeActive беше най-мащабното досега. Над 10 000 души посетиха " Арена Армеец " в границите на неповторимия състезателен панаир, проведен от Министерството на младежта и спорта.
 Снимка 445330
Източник:

Тази година акцията имаше за цел да насочи младежи от разнообразни възрасти към спорта посредством атрактивни демонстрации в многофункционалната спортна зала. Панаирът #BeActiveFair провокира максимален интерес измежду учениците. През тази седмица десетки столични образователни заведения включиха в своите стратегии посещаване на " Арена Армеец ". Всеки ден над 100 доброволци от близо 50 федерации и спортни клубове призоваваха децата да спортуват посредством разяснителни стратегии, персонален образец и опция феновете сами да вземат присъединяване в игрите.
 Снимка 445332
Източник:

Близо 5000 възпитаници посетиха спортния панаир. Те имаха опция да се срещнат и с част от звездите на българския спорт, които са посланици на самодейността. Гимнастичките от националния отбор, самостоятелните състезателки Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, международната и европейска шампионка по битка Тайбе Юсеин, боксьорите Даниел и Боян Асенови, състезателят по тенис на маса Денислав Коджабашев и легендата Йордан Йовчев приканиха всички да изберат спорта, който харесват.
 Снимка 445331
Източник:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев също се включи в редица демонстрации и беседва персонално с представителите на разнообразни спортни клубове и с гостите на спортния панаир.

В " Арена Армеец " посетителите имаха опцията да участват на демонстрации по футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, художествена гимнастика, бокс, битка, таекуондо, карате, джудо, автомобилизъм, мотоциклетизъм, стрийт фитнес, водни спортове и доста други.
 Снимка 445334
Източник:

Европейската седмица на спорта беше закрита с второто издание на #BeActiveNight пред НДК. В атрактивните демонстрации на по-екстремни спортове се включиха стотици столичани.
 Снимка 445335
Източник:

България беше една от 42-те страни в Европа, които през тази година проведоха Седмицата на спорта. Общо 14 000 000 души, без значение от пол и възраст, участваха в над 50 000 събития. Целта е обща в цяла Европа - водене на здравословен метод на живот.

#BeActive 2019 се реализира по самодейност на Европейската комисия за поощряване на спорта и физическата интензивност на жителите на Европейски Съюз. Национален координатор за България е ММС, съфинансиран по стратегия " Еразъм + " на Европейския съюз.
 С
С " Нощ на спорта " завърши петото издание на Европейската седмица на спорта #BeActive 2019

Вижте детайлности тук!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР