В продължение на един месец - от края на декември

...
В продължение на един месец - от края на декември
Коментари Харесай

Венера скоро ще изчезне от нощния небосклон

В продължение на един месец - от края на декември до края на януари, е допустимо да се следи невероятното странствуване на Венера по небето, след което тя изчезва. Това се случва на планетата на всеки 584 дни, оповестява Phys, цитира Блиц.

В момента Венера се приготвя за съединяване. Това астрономическо разбиране значи, че Венера ще се намира на права линия сред нашата планета и Слънцето. Космическите обекти ще застанат в тази настройка още на 8 януари.

Периодът на съединяване се случва на всеки 584 дни. До 8 януари Венера ще се спуска все по-надолу към хоризонта и през това време ще бъде допустимо най-близо до нашата планета. Венера ще бъде доста по-голяма в нощното небе, тъй че ще бъде елементарно да се забележи.

Специалистите на НАСА означават, че Венера ще бъде в най-ниската си точка над хоризонта на 28 декември. За да се види планетата е належащо да бъде следена единствено половин час преди залез Слънце.

Последният път, когато ще забележим прилежащата планета над хоризонта, ще бъде на 5 януари, половин час след залеза на Слънцето. Джон Келер отбелязва, че в продължение на осем дни Венера няма да може да бъде забелязана даже със особено съоръжение, защото планетата ще бъде изцяло затъмнена от яркостта на нашето величие.

От към 11 януари Венера още веднъж ще може да се види, само че единствено заран. През идната година планетата ще бъде на оптимално разстояние от Земята, а Слънцето ще се намира сред тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР