В продължение на един месец Франция ще тества мерките, които

...
В продължение на един месец Франция ще тества мерките, които
Коментари Харесай

Франция ще започне месец на репетиции за Брекзит

В продължение на един месец Франция ще тества ограниченията, които приготвя за излизането на Англия от Европейския съюз, с цел да бъдат фирмите изцяло подготвени преди този момент да се случи в края на октомври, в това число и без съглашение, сподели френски министър, представен от " Ройтерс ".

Жерал Дарманен, който дава отговор за митниците, се срещна с Майкъл Гоув, английския министър, претрупан с координацията на подготовката за безреден Брекзит, в Кале в петък, с цел да покаже по какъв начин Франция се готви за излизането на Англия, което би трябвало да стане на 31 октомври.

В продължение на един месец френските управляващи ще работят като че ли Брекзит към този момент е настъпил, с цел да подсигуряват, че са подготвени до края на октомври, уточни Дарманен. " Подготвяме се за най-лошото. Подготвяме се за Брекзит без договорка, което към днешна дата е най-вероятната догадка ", добави той без да уточни съответна дата за начало на подготовките.

Британският министър председател Борис Джонсън, който пристигна на власт предишния месец, даде обещание да изкара страната от Европейски Съюз на 31 октомври, без значение дали със или без договорка за " развода ".

Бизнесът неведнъж предизвести за риска да се оформят дълги опашки от камиони, пренасящи артикули сред континентална Европа и Англия. Британското държавно управление съобщи, че множеството артикули от Европейски Съюз ще бъдат допускани във Англия без цялостни митнически инспекции за най-малко три месеца при положение на безреден Брекзит.

По думите на Дарманен към 700 спомагателни митнически чиновници са били наети и управляващите също така ще вкарат онлайн гранични заявления, принуждавайки фирмите да афишират стоките си преди идването им на границата.

" Вие сте в Гренобъл (Източна Франция), ви сте дребна или междинна по величина компания, вие изнасяте за Англия и по тази причина в този момент декларирате всичко онлайн ", даде за образец той. Според него, когато цялата работа по документите е свършена авансово, камионите ще могат да се придвижват по-бързо през границата.

Той означи, че службите, за които дава отговор, са подготвени да се оправят с новата документи, новите налози и спомагателните инспекции. " Искаме да създадем нещата допустимо най-безболезнени ", уточни още Дарманен. Автоматизацията и дигитализацията на процеса ще улеснят трафика покрай пристанищата на страната и няма да има огромни тапи в Кале, добави той. Френските управляващи похарчиха 6 милиона евро за построяването на нови постройки и паркинги в града и за нова инфраструктура на други пристанища като Льо Авр или Ла Рошел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР