В продължение на две седмици през юни 2018 г. светът

...
В продължение на две седмици през юни 2018 г. светът
Коментари Харесай

Жертвите на спасяване в тайландски пещери сега - от професионалните футболни кариери до трагедията

В продължение на две седмици през юни 2018 година светът беше превзет, откакто 12 възпитаници и техният футболен треньор останаха в капан в наводнена пещера в Тайланд.

Футболният тим, Дивите глигани, бяха отишли ​​да изследват провинция Чианг Рай в страната със своя футболен треньор и крайната им цел беше пещерата Tham Luang - обичано място за тях. Екипът постоянно се е осмелявал да навлезе до 8 км надълбоко в пещерата - само че не са разчитали на количеството превалявания, което следва.

Според едно от момчетата, които са били на възраст сред 11 и 17 по това време, те бяха хванати неподготвени от ненадейно наводняване и макар че възнамеряваха да прекарат единствено един час вътре, не им беше оставен различен избор, с изключение на да се катерят по-дълбоко в пещерата. Момчетата и техният треньор в последна сметка се озоваха заклещени на дребен каменист рафт на към 4 км от входа.

Заобиколени от мрачевина и без храна, групата употребява камъни, с цел да копае по-дълбоко в рафта и се скупчи, с цел да стоплят се - през...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР