В продължение на две години Прешъс Мбомболи от Замбия приема

...
В продължение на две години Прешъс Мбомболи от Замбия приема
Коментари Харесай

Как се предпазват от СПИН в Замбия

В продължение на две години Прешъс Мбомболи от Замбия приема хапчета всеки ден , с цел да се защищити от заразяване с ХИВ вируса , който предизвиква СПИН , показват от Voice of America (VOA).

21-годишното момиче, обаче, е измежду първите в страната, които получават ново лекарство за предварителна защита под формата на инжекция . Тя споделя, че по този метод се усеща по-добре и сигурна, защото преди е забравяла да си пие хапчетата и е имало случаи, в които е пропущала.

Всяка инжекция предотвратява зараза в продължение на шест месеца . А Замбия е първата страна с ниски или междинни приходи, която предлага лекарството на обществеността.

Лина Мванго е механически шеф на локалната организация с нестопанска цел C-Herb Zambia.

„ Нашата целева възрастова група за това са подрастващите девойки и младите дами на възраст от 16 до 24 години. Местни представители, наричани Connectors, оказват помощ за внедряването на програмата “, описа пред Voice of America (VOA).

Правителството на Съединени американски щати подари близо 15 000 флакона от лекарството. Това е задоволително, с цел да отбрани 2000 замбийци от ХИВ за една година, споделят от посолството на Съединени американски щати. Но специалистите прецизират, че хората, които си поставят инжекцията, въпреки всичко би трябвало да съблюдават и ограничения. Защото това лекарство не предотвратява бременността , не предотвратява и други инфекции, излъчени по сексуален път.

Около 1,4 милиона замбийци живеят с ХИВ , както и с към 33 000 нови инфекции годишно.

Експертите се надяват, че новото лекарство може да помогне за понижаване на тези цифри.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР