В продължение на два дни парк „Лаута” посрещна близо 60

...
В продължение на два дни парк „Лаута” посрещна близо 60
Коментари Харесай

Костадин Димитров: Народният събор в „Лаута” възражда интере...

В продължение на два дни парк „ Лаута” посрещна близо 60 000 посетители и участници на шестия „ Народен събор Пловдив”. Такава е равносметката на уредниците. Кметът на „ Тракия” Костадин Димитров насочи специфични благодарности на моторите на събитието Димитър и Петя Михови от компания „ Ясмина”, на общинските предприятия „ Чистота”, „ Градини и паркове”, „ Общинска охрана”, „ ОКТ”, на органите на ОД на Министерство на вътрешните работи, доброволческото формирование „ Пловдив 112” и на всички, които способстваха за организацията и провеждането на този празник.

„ Трябва да се гордеем с неповторимия български фолклор, с нашите обичаи и традиции. Те са ни съхранили като жанр и народ и за това би трябвало да ги предаваме на бъдещите генерации. Интересът към нашия фолклор се възражда и от ден на ден хора пеят и танцуват български национални песни и танци. За това е значимо те да имат сцена, на която да се изявят”, съобщи Костадин Димитров.

Той добави, че през миналите 10 години той и екипът му работят с неизменност и грижа за облагородяването на „ Лаута” и превръщането му в желано място от пловдивчани. Освен на доста спортни изяви, все по-често паркът е хазаин на разнообразни културни събития.

„ Народен събор Пловдив” се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Културния календар 2021.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР