В продължение на дълги години италианският Интер изпитваше отчайваща нужда

...
В продължение на дълги години италианският Интер изпитваше отчайваща нужда
Коментари Харесай

Занети: Капитанската лента в Интер носи огромна отговорност

В продължение на дълги години италианският Интер изпитваше отчайваща потребност от водачи в състава си и даже това коства неналичието на титли в продължение на дълги 10 години. Това обаче се промени през миналия сезон и то единствено година, откакто Самир Ханданович се нагърби с отговорността да поведе отбора си. Легендарният капитан от близкото минало и сегашен вицепрезидент Хавиер Занети отбелязва потребността точно от хора, които да осъзнават значимостта на лентата.

„ Да бъдеш капитан е голяма отговорност. Самият аз започнах от ранна възраст. След това имах опцията да повеждам велики играчи, като Баджо, Роналдо, Ето'о, Ибрахимович. Капитанът не е оня, който крещи най-вече, а е оня, който прави разликата с образеца си “, показа Занети пред Sorare, представен от Football-Italia.

Аржентинецът носи капитанската лента в продължение на 13 славни години в Интер. В този интервал тимът му печели 5 следващи шампионски трофеи, 4 Купи на Италия, още толкоз Суперкупи и Шампионската лига. В негова чест е „ пенсиониран “ №4, с цел да се подчертае значимостта му за историята на един от най-успешните италиански клубове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР