В продължение на четири години ще са необходими общо до

...
В продължение на четири години ще са необходими общо до
Коментари Харесай

Държавата плаща Околовръстното от „Младост“ до изхода за АМ „Тракия“

В продължение на четири години ще са нужни общо до 144 598 366 лв., които ще бъдат обезпечени от държавния бюджет и от приходите от тол таксуване за построяването на 6,08 км от Софийския околовръстен път. Това е секторът от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “. Средствата ще се усвояват на база в действителност осъществени разноски.

Първите действително отпуснати пари за действия, свързани с осъществяването на плана, са в размер до 13 919 367 лв.. Те се дават по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2019 година

В резултат на инвестицията правата сред п.в. „ Младост “ и изхода за Автомагистрала „ Тракия “ ще бъде с по 3 ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари към тях. Пресичането с по-големите пътни артерии ще става посредством пътните възли „ Стар Лозенски път “, „ Патриарх Герман “, „ Самоковско шосе “ и „ Младост “ („ ул. 406 “). Ще бъдат построени три пешеходни надлеза и мостови уреди на реките Искър и Кална. Предвидена е и реорганизация на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на елелектрически уреди, телекомуникации и други

В резултат на построяването на сектора от Софийския околовръстен път от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “ директният трафик ще бъде изведен от столицата и ще усъвършенства придвижването на транспортните потоци по Трансевропейския транспортен кулоар № V. Участъкът е от огромно значение, защото реализира връзка сред Автомагистрала „ Струма “ и Автомагистрала „ Тракия “ и организира директния трафик от Автомагистрала „ Калотина – София “ към морските региони и границите с Турция и Гърция.

Чрез построяването на Южната дъга на град София ще се усъвършенства сигурността на пътуващите. Ще се понижи разходът на гориво, което от своя страна ще докара до понижаване на излъчванията на парникови газове, на количеството на отделените фини прахови частици и на равнището на шума. Ще бъде достигната оптимална скорост на придвижване и ще се обезпечи комфорт при пътуването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР