В продължение на четири часа ми задаваха два въпроса -

...
В продължение на четири часа ми задаваха два въпроса -
Коментари Харесай

Юрий Борисов: Защо ме отведоха с белезници, щом съм само свидетел?

В продължение на четири часа ми задаваха два въпроса - дали съм давал информация на Русия и какво съм получил в подмяна. От своя страна аз пък упорствам за обстоятелства, които да навеждат на мисълта, че извършвам шпионска активност, тъй като в противоположен случай подобен метод е заплашителен - да те обвинят в шпионаж. Това изясни в ефира на Нова телевизия някогашният основен редактор на вестник ''Дума'' Юрий Борисов във връзка подозренията, че е шпионирал в интерес на съветската страна.

,,Мисля, че тук има предпочитание за заплашване. А Решетников е един пенсионер. С него се познаваме във врзъка с активността на придвижване “Русофили”, с православни дейности… не знам за какво този контакт се смята за нещо криминално'', разяснява още той и добави, че са обсъждали социологически изследвания с него.

,,Има политическа поръчка, само че това, което усещам, е, че има едно заплашване по отношение на тези, които показват своето отрицание по отношение на външната политика на България, която е папагалска. Тази позиция не ни харесва'', сподели Борисов.

,,Твърдят, че съм очевидец, а за какво ме разкарват с белезници тогава? Не съм получил призовка, а в моя дом вършиха 4 часа обиск. Мога да се пазя самичък, нямам потребност от адвокатска защита'', приключи някогашният основен редактор на "Дума''.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР