В продължение на часове лекарите в Благоевград са се опитвали

...
В продължение на часове лекарите в Благоевград са се опитвали
Коментари Харесай

Родители са в паника след случая с починалото от грип дете

В продължение на часове лекарите в Благоевград са се опитвали да спасят живота на 5-годишното дете, което умря от мълниеносно протичащ грип, както го дефинираха по-рано от Здравната ревизия.

Детето постъпва в болничното заведение в неделя – първо в детско поделение, по-късно в реанимация. Понеделник сутринта се стига до съдбовната развръзка.

Първите признаци на детето били температура и кашлица. Бързо след тях положението му се утежнява и околните търсят незабавна помощ.

" Детето е било обгрижвано, само че просто има случаи, в които мълниеносно протича болестта и за жалост нищо не може да се направи. То е било с двустранна бронхопневмония –  вирусна ", заяви д-р Веселка Мончева, шеф на Дирекция " Надзор на заразните заболявания “ към Регионална здравна ревизия – Благоевград.

След случая родители от Благоевград са в суматоха.  " Наистина си е суматоха, тъй като е нещо, което не очакваш, не знаеш какво ще пристигна. Ние бяхме с висока температура, излекува се, втори ден е с висока температура и просто би трябвало да му създадем фотография съгласно мен ", описа Ваня Кирилова, която е майка на малко дете.

В Благоевград заболеваемостта от грип към момента не е достигнала сериозните стойности, макар че е висока.

Висока е заболеваемостта и в Сатовча, в Петрич и Сандански.

" Грипът е доста съществено заболяване, засягат се доста органи и системи и постоянно взима жертви, тъй че не би трябвало да се неглижира самото заболяване ", уточни още Веселка Мончева.

Част от дадените за проучвания проби са позитивни за свински грип, споделят от здравната ревизия.

Грипна зараза в Благоевград може да бъде оповестена в края на седмицата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР