В продължение на 9 месеца сглобката разпределяше власт, ресурси и

...
В продължение на 9 месеца сглобката разпределяше власт, ресурси и
Коментари Харесай

Президентът Радев: 9 месеца сглобката разпределяше власт и ресурси, внезапните изблици на опозиционност сега не се посрещат добре от хората

В продължение на 9 месеца сглобката разпределяше власт, запаси и се спояваше вътре. Всякакви прояви на проява на мускули и неочаквани прояви на опозиционност сега не се посрещат добре от хората. Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден в отговор на журналистически въпрос за договарянията сред ръководещите партии след гласуваната оставка на държавното управление. Държавният глава посочи, че безкрайните препирни и разногласия сред ръководещите водят до отлив на публично внимание към значими за страната политически процеси.

Самите партии мълчат за договарянията и се надявам с консултациите в понеделник да имаме повече изясненост. Да не забравяме, че те имаха 9 месеца, в които беше ясна датата, на която ще се подаде оставката на държавното управление, сподели Румен Радев и добави, че най-големият проблем с назначението на възможен длъжностен кабинет при неуспех на договарянията е размитата отговорност за него, след гласуваните конституционни промени от сегашния парламент.

„ Имам стеснен избор от няколко души, които би трябвало да избера за министър-председател. Той би трябвало да избере министри, без да знам по какви аргументи, а аз би трябвало да поема юридическа отговорност със своя автограф за тях, без да съм ги избрал ", уточни президентът.
Помолен да разяснява изявлението на президента на Република Северна Македония Стево Пендаровски, че " македонците ", които живеят на територията на България, би трябвало да бъдат вписани в Българската конституция, президентът уточни, че отношението на избрани политици в югозападната ни съседка не носи изгоди за страната им. По думите на президента Радев през последните месеци политическите сили в РСМ са имали задоволително време да се убедят, че антиевропейското държание и отношение към България отдалечава РСМ от участието в Европейски Съюз. Явно някои политици в Северна Македония се пробват да опознаят действителността по сложния метод, сподели Румен Радев.

Президентът дефинира като неприемлива невъзможността на държавното управление да подсигурява сигурността на български жители, след последните случаи на конфликти в центъра на столицата. По думите на президента сходни образци карат хората да се съмняват в изказванията на ръководещите, че миграционният поток е овладян, границите са предпазени, а връщането на нежелани мигранти от други европейски страни няма да докара до отрицателни последици за сигурността на страната.

„ Очаквам държавното управление, без значение от изхода на договарянията, да подсигурява сигурността на българските жители “, съобщи още Румен Радев и акцентира, че уговорките, които страната ни е поела за приемането на бежанци, следва да бъдат транспарантни и обществени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР