В продължение на 4 дни се очаква да е поклонението

...
В продължение на 4 дни се очаква да е поклонението
Коментари Харесай

В Уесминстърския дворец: 4 дни поклонение пред паметта на Елизабет II

В продължение на 4 дни се чака да е поклонението пред паметта на Елизабет II преди тя публично да бъде заровена. Това оповестява BBC в своя публикация, в която споделя по какъв начин ще протекат идните дни.
Британската кралица, в обичаното си имение в Шотландия Балморал в четвъртък следобяд.

След като ковчегът с тленните остатъци на най-дълго управлявалият монарх на Англия бъде закаран в Лондон, той ще бъде
положен за поклонение в Уесминстърския замък,
и по-конкретно в огромната зала, изяснява проектите по държавното заравяне BBC. По този метод всеки, искащ да си вземе последно довиждане с Елизабет II, ще може да го направи. Голямата ритуална зала е най-старата част от двореца, който е прочут също като Сградите на Народното събрание. Той е седалище на двете камари и е ситуиран на северния бряг на Темза, в лондонския регион Уесминстър.

Последният член на кралското семейство, чиито тленни остатъци бяха положени в огромната зала, беше кралицата майка, която умря през 2002 година Тогава над 200 000 души отдадоха почетта си пред ковчега й.



Снимка: BBC

Ковчегът на Елизабет II ще бъде положен на издигната платформа, тъкмо под средновековния дървен покрив на залата, датиращ от 11-ти век. На всеки ъгъл на платформата ще има по един боец, служител в защитата на кралското семейство.

Ковчегът ще бъде пренесен от Бъкингамския замък с баввна върволица, придружена от боен церемониал и членовете на кралското семейство.



Схема: BBC

Хората ще могат да следят процесията по нейния път, а огромни екрани, ситуирани в парка, ще предават онлайн събитието.

Веднъж положен в Уесминстър, на ковчега ще бъдат поставени кралската корона, жезъл и кълбо. Веднага по-късно ще има къса литургия, след което хората ще бъдат позволени до залата, с цел да си вземат последно довиждане с кралицата.
Кога е погребението на Елизабет II?
Очаква се то да бъде в Уесминстърското абатство в границите на до две седмици. Все още се чака Бъкингамският замък да удостовери съответния ден.

Абатството е мястото, където английските крале и кралици се короноват. Именно там бе коронована и Елизабет II през 1953 година Пак в абатството беше и сватбата й с принц Филип, който умря доскоро повече от година на 99-годишна възраст. Самата Елизабет II умря на 97 години, като здравето й очевидно се утежни след кончината на брачна половинка й.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР