В продължение на 22 години „Цветът на годината“ на Института

...
В продължение на 22 години „Цветът на годината“ на Института
Коментари Харесай

Избраха цвета на 2022 година

В продължение на 22 години „ Цветът на годината “ на Института Пантон въздейства върху създаването на артикули и трендове в голям брой промишлености, в това число модата, интериорния, индустриалния и графичния дизайн. За първи път обаче, институтът основава чисто нов цвят: PANTONE® 17-3938 Very Peri е динамично синьо с ослепителен, виолетово-червен подтон, предопределен да се асоциира със светещите сензорни екрани на цифровия свят и креативните благоприятни условия на бъдещето.

Според Института основаването на нов цвят за 2022 единствено по себе си е алегорично за измененията, които се случват в света сега, след натоварен интервал на изолираност и неустановеност. Подобно на миналогодишната селекция от два цвята – умерено сиво Ultimate Grey и слънчево жълто Illuminating, изборът на Very Peri е бил значително повлиян от желанието за превъзмогване на пандемията от COVID-19 и терзанията за околната среда.

За да улови тези въздействия, институтът залага на синьо (цвят, обвързван с честност и постоянство) с нотка на алено (което постоянно предава сила и вълнение) за ненадейно топъл виолетов нюанс, който приказва за иновация и ново начало.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР