В продължение на 20 години мафиотът Джоакино Гамино успява да

...
В продължение на 20 години мафиотът Джоакино Гамино успява да
Коментари Харесай

Заловиха с Google Street View издирван 20 години италиански мафиот

В продължение на 20 години мафиотът Джоакино Гамино съумява да се скрие от полицията. Но шансът рано или късно изневерява - преди няколко дни един от най-издирваните италиански нарушители беше хванат,след като го снима... камера на Гугъл Street View, съобщи Bulgaria On Air. 

61-годишният Джоакино Гамино, палач с доживотна присъда, част от листата с най-издирваните гангстери на Италия, беше задържан в Галапагар, град покрай Мадрид, където през годините се дами, трансформира името си на Мануел, работи като готвач и има магазин за плодове и зеленчуци.

Инструментът за навигация, наличен посредством Гугъл Maps, е снимал изображение на двама мъже, обсъждащи пред магазин за плодове и зеленчуци, наименуван El Huerto de Manu (Градината на Ману), в Галапагар. Полицията забелязала, че един от мъжете доста наподобява на Гамино, само че самоличността му е била доказана, едвам когато се натъкнали на публикация за близкия ресторант, наименуван La Cocina de Manu или Manu’s Kitchen. Мафиозото е лесно различим поради белега от лявата страна на брадичката му. 

Гамино е бил част от мафиотски клан в Агридженто, Сицилия, който е в кървава омраза с Коза Ностра - главната мафиотска мрежа на Сицилия, през 90-те години. За първи път е задържан през 1984-а, когато е разследван от антимафиотския съд на именития арбитър Джовани Фалконе, погубен от Камората с кола бомба през 1992 година

Докато излежава доживотната си присъда в пандиза Rebibbia в Рим, гангстерът съумява да избяга по време на блъсканица, основана при снимане на документален филм там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР