В продължаващия спор за това дали православната църква трябва да

...
В продължаващия спор за това дали православната църква трябва да
Коментари Харесай

Киев: Украинската православна църква трябва да обяви Путин за сатана, за да докаже, че няма връзки с Русия

В продължаващия спор за това дали православната черква би трябвало да остане в световноизвестния манастирски комплекс Киево-Печорска лавра, украинското управление настоя църквата да се дистанцира от Москва. Ако нямате връзки с Русия, тогава публично кажете довиждане, кажете, че (руският президент Владимир) Путин е дявол, сподели в телемаратона FREEDOM секретарят на съвета по национална сигурност Алексей Данилов, представен от " ". Руският патриарх Кирил също е демон, добави Данилов.
 
" Обществото ни след 24 февруари изисква правдивост. И в случай че криете принадлежността си към Московската патриаршия, в случай че криете връзки с хора, които се молят на територията на Русия съветските бойци да ни убиват, още повече, благославят ги с цел да правят убийства, тогава по какъв начин можете да погледнете в очите (украинците - бел.ред. )? ", съобщи Данилов. 
 
И добави: " Ако нямате нищо общо с Руската федерация, тогава публично се отречете, кажете, че Путин е Сатана. Сатаната е този, Кирил. Наричайте нещата с същинските им имена и тогава ще бъде заслужено ". 
 
Православната черква на Украйна (ПЦУ) е самостоятелна от съветско наставничество. До месец май другият клон на православната черква в страната -  Украинската православна черква (УПЦ), беше подчинена на Московската патриаршия. По това време УПЦ публично се отхвърли от Москва и осъди войната на Русия против Украйна, подредена от Путин.
 
Украинските управляващи обаче не престават да подозират УПЦ в съдействие с Москва. Нейни обекти на няколко пъти бяха претърсвани от управляващите в Киев. Договорът за наем на УПЦ за прилагане на историческия източноправославен пещерен мъжки манастир Киево-Печорска лавра беше преустановен. В резултат митрополит Павел Лебед, свещеник на манастира, разкритикува украинския президент Володимир Зеленски и помоли да остане в Киево-Печорската лавра.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР