В Продължаваме промяната са обсъждали варианти за проектокабинет, които биха

...
В Продължаваме промяната са обсъждали варианти за проектокабинет, които биха
Коментари Харесай

Андрей Гюров, ПП: Обсъждаме варианти за проектокабинет

В " Продължаваме промяната " са обсъждали разновидности за проектокабинет, които биха показали, в случай че Народното събрание поддържа декларацията с национални цели, препоръчана от тях. Това стана ясно от думите на ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров.

" На този стадий не приказваме с нито една от партиите за министри. В момента напъните са съсредоточени напълно върху декларацията. Това държавно управление би трябвало да има явен политически гръбнак, който ще е от  " Продължаваме промяната ".Отворени сме за оферти от други партии, които биха подкрепили държавното управление, да предложат хора, които биха били специалисти в своята област ", посочи той.

" На Председателски съвет стигнахме до извода, че е най-нормално тази декларация да мине за гласоподаване през зала, с цел да може пред очите на всички да покажем каква е нашата поддръжка към тези обсуловени национални цели. Тя беше включена като втора точка за петък. Преди това е разпределена през комисиите, които ще я гледат при опция. Ако в петък декларацията не бъде подкрепена, най-вероятно ще върнем мандата несбъднат. Дали това ще стане тъкмо в понеделник, или вторник, не можем да кажем занапред ", добави Гюров. 

Той чака продуктивна полемика с останалите партии. " Това, което е включено в тази декларация, не са цели на " Продължаваме промяната ". Това са общи цели за страната към които мислим, че може да се обединят повече хора и народни представители. В този парламент, а най-вероятно и в идващия, няма да има ясно изразено болшинство, което единствено да може да прокарва своята стратегия. Затова търсехме това сечение, което може да разреши на този и идващия парламент, в случай че отидем на предварителни избори, въпреки всичко да свърши неща, които са значими за страната ", уточни националният представител.

Въпреки поръчките, Гюров остава сдържан оптимист за това дали декларацията ще бъде подкрепена в зала. " Не знаем дали няма да мине. Вътре има много положителни хрумвания. Това е документ, който издига разговора на напълно друго ниво. Не става дума за мандати, процедури, имена и политическо его. Нека да изчакаме, да забележим полемиката в зала и каква поддръжка ще получи ", уточни той.

По думите му разновидността декларацията да бъде подкрепена единствено с цел да се види проктосъстава на кабинета им, е вероятен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР