В продължание на 5 месеца във Волейболен клуб “Люлин” се

...
В продължание на 5 месеца във Волейболен клуб “Люлин” се
Коментари Харесай

200 младежи участват в спортни и културни занимания организирани от ВК Люлин

В продължание на 5 месеца във Волейболен клуб “Люлин” се организират спортни, културни и образователни занимания, в които се включиха близо 200 деца. Дейностите се извършват оо план “Активни младежи в Люлин” по националната стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10А от Закона за хазарта. Партньор на плана е столичното 97-мо учебно заведение “Братя Миладинови”.

В плана са включени младежи на възраст сред 15-19 години живеещи и учещи в столичния регион “Люлин”. “С осъществяването на плана даваме опция на младите да се срещнат с дейния и здравословния метод на живот. И подчертаваме към предварителна защита на разнообразни форми на зависимости и експанзия. Обучителите и треньорите, които организират заниманията насочват напъните си върху предварителна защита против експанзия и другите форми на зависимост”, разгласи един от ръководителите на плана Деян Нинов. Той изясни, че с изключение на спортните занимания и образования, на младежите им е предоставена опция за изява в театрални постановки с разнообразни типове изкуства ориентирани към младежко творчество и личностно развиване.

От своя страна директорката на 97СУ Емилия Манолова, че с сходни начинания самите родители нямат терзания за децата си, а посредством спорта подрастващите се учат на дисциплинираност, отговорност и съблюдаване на разпоредбите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР