В призив с отворено писмо*, еврейската общност в България призова

...
В призив с отворено писмо*, еврейската общност в България призова
Коментари Харесай

Еврейската общност в България призова Австрия и Нидерландия да не ни блокират за Шенген

В апел с отворено писмо*, еврейската общественост в България прикани и Нидерландия да не блокират България за Шенген , писмото е до посланиците на двете страни в София:

" Българската еврейска общественост постоянно е била неделима част от българския народ. Българските евреи постоянно са намирали метод да показват своята гражданска позиция в отбрана на националните ползи на България. Така е било по време на Парижката мирна конференция (1919 г-1920 г.), по този начин е било и на втората Парижка мирна конференция (1946 г.- 1947 г.) в края на Втората международна война, когато българските евреи излизат в отбрана на българската страна.

Днес очите на българския народ са обърнати към Брюксел. За нас, българските евреи, е от извънредно значение България да бъде пълноправен член на евро-атлантическото семейство. Осъзнаваме значимостта на опазването на европейските граници и сме уверени, че българската страна ще постави всички нужни старания за тяхната отбрана, с цел да подсигурява сигурността, благополучието и добруването на жителите на Европейския съюз. В същото време сме мощно разтревожени, че отлагането на присъединението на страната ни към Шенгенското свободно пространство в допълнение ще подхрани така и така засилващия се евроскептицизъм и народен национализъм.

Ние организациите, представляващи българските евреи сме сюрпризирани, че Австрия и Кралство Нидерландия попречват присъединението на България, без значение от обстоятелството, че Европейския парламент както и огромната част от страните членки на Европейския съюз гласоподаваха за присъединението на България към Шенгенското пространство.

Считаме, за наш дълг да призовем Вашите държавни управления да преразгледат позициите си по отношение на решението, обвързвано с присъединението на България към страните членки на Шенгенското пространство.

Вярваме, че Обединена Европа почива на правилата на взаимно съдействие, взаимност и взаимна поддръжка. Само по този начин най-добре могат да бъдат обезпечени сигурността и бъдещето на жителите на Европейския съюз ".

*Текстът на отвореното писмо е взаимстван с позицията на еврейската общественост в поддръжка на българския народ по време на Парижката мирна конференция през 1946 година "
 Нидерландия блокира България за Шенген, само че пуска Румъния и Хърватия
Нидерландия блокира България за Шенген, само че пуска Румъния и Хърватия

За България " към момента е прекомерно рано ", решението на Нидерландия е " по непоколебим, само че обективен метод "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР