В призив към всички депесари почетният председател на ДПС д-р

...
В призив към всички депесари почетният председател на ДПС д-р
Коментари Харесай

Доган поиска оставката на Пеевски и посочи, че има опит за преврат в ДПС

В апел към всички депесари почетният ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган изиска оставката на ръководителят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 6 знакови имена на Движението. Ахмед Доган уточни още, че има опит за вътрешнопартиен прелом в Движение за права и свободи.

Ето и цялостния текст на писмото на Ахмед Доган (без съкращения и корекции):

" Скъпи Депесари!

Преживяваме сериозна рецесия в организационния живот на партията. Тази рецесия е подбудена от:

- Системно неспазване на Устава на ДПС;

- От грубото тъпчене на решенията на последната Национална конференция на Движение за права и свободи (февруари, 2024г.)

- От бруталното отношение към членовете на централните управителни органи, към депутатите на Движение за права и свободи, към регионалните и общински структури на партията.

Никога, от основаването си преди повече от 34 години, Движението не е употребило мутренски подходи за заплашване на фамилиите ни, за лишаване бизнеса на хората с прокуратурата и полицейските служби.

Умишлено се основава страхова неуравновесеност за живота, работата и имуществото на хората.

И за огромна моя изненада се твърди, че всичко, което се прави е било с мое единодушие!? Абсурд!

При такава обстановка няма съображение за съгласие с който и да било.

Народното творчество има формула за сходни случаи в живота: „ Късно е либе за китка. “ Цивилизационният избор на България е демократичната народна власт с евроатлантическа устременост.

ДПС има значителен дял за постигането на тази стратегическа цел на страната. Освен това, Движение за права и свободи е значим геополитически фактор на Балканите.

Затова всеки сериозен трус в редиците на Движението има необятен публичен отзив и интернационална реакция на политическа тревога за стабилността и сигурността на Югоизточна Европа.

Благодаря за поддръжката на всички: от ветераните и депутатите до партийните структури, общинските кметове и младежките организации.

Специално благодаря за поддръжката на водачите на европейските либерали и на нашите съидейници и гласоподаватели от Република Турция.

Това събитие за прощален път ме убеждава, че не съм изгубил близо 40 години от живота си напразно… Фактически видяно в Движение за права и свободи има опит за вътрешно - партиен прелом, с цел да се употребява партийната власт за персонални и групови ползи, и най-много да се промени политическият профил на партията.

Този развой на нелегитимна замяна на Движение за права и свободи изрично би трябвало да бъде спрян. Никой не може да открадне или да присвои Движение за права и свободи.

Организацията ни не е еднолично комерсиално сдружение. И по тази причина не е допустимо да бъде благосъстоятелност на никого.

ДПС е политическо достижение на всички ни! Преодоляването на тази опасност изисква радикални политически ограничения.

Призовавам за оставките от поеманите длъжности на:

1. Делян Пеевски – ръководител на ДПС;

2. Халил Летифов – заместник-председател на Движение за права и свободи и член на ЦОБ;

3. Станислав Анастасов – заместник-председател на Движение за права и свободи и член на ЦОБ;

4. Хамид Хамид – заместник-председател на ПГ на Движение за права и свободи и член на ЦОБ;

5. Ертен Анисова – заместник-председател на ПГ на ДПС;

6. Радослав Ревански – член на ЦОБ.

Нека груповите органи да решат дали да останат членове на Движение за права и свободи или не. Няма различен метод за елиминиране на всяко надменно отношение в нашите структури.

Голямата ми молба към вас е да се освободите от страха.

Ние живеем в свободен либерален свят. Защитете го!

Винаги ваш, Ахмед Доган "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР