В приютите за животни в Германия се наблюдава увеличаване на

...
В приютите за животни в Германия се наблюдава увеличаване на
Коментари Харесай

Все повече домашни любимци в Германия се изоставят в приюти

В приютите за животни в Германия се следи увеличение на броя на изоставените домашни любимци. Причината: притежателите им се борят с възходящите цени на храната, ветеринарните сметки и високите разноски за сила.

 
Всеки час получаваме по няколко молби, че кучета би трябвало да бъдат предадени. Финансовите средства играят съществена роля, само че също по този начин и човешкия фактор. Това е обстановката, с която сме доста заети сега.
Романо Кьолиш, началник на отдела за кучета в приюта за животни в Кьолн Делбрюк

Според Германската асоциация за отбрана на животните няма точни данни за домашните любимци, настанени в приютите за животни, тъй като те не се записват централизирано. Според прогнозите обаче всяка година в приютите се одобряват към 350 000 нови животни. 

 
Това са най-вече котки и кучета, само че също по този начин и дребни животни и от ден на ден екзотични типове. Ние сме в патова ситуация. Все повече хора си взимат домашни любимци, но в последствие искат да се отърват от тях.
Леа Шмиц, представител на Deutscher Tierschutzbund

Германия, най-голямата стопанска система в Европа, означи 6,8% инфлация през юни. А производството в страната е намаляло с 0,8%. Експерти предизвестяват, че страната рискува да загуби сред два и три % от индустриалния си потенциал.  

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР