В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука

...
В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука
Коментари Харесай

Поучителна притча за вярата в успеха

В притчите човек може да открие от дълго време издирван отговор, поука и очакване, а даже и своето предопределение. Eто една алегория, която ще ни научи какъв брой е значима вярата в триумфа, предоставена ни от Съновник.бг.

Проблемите на един бизнесмен не спирали да идват един след различен. Изведнъж се оказало, че задълженията му са по-големи, в сравнение с извоюваните пари. Кредиторите не спирали да го търсят, а преференциални покупко-продажби за по-големи облаги все не се появявали.
Предприемачът се отчаял и един ден решил да не върви на работа, а просто да се разноски в един парк. Седнал на една скамейка и малко по-късно до него седна един възрастен мъж.

– Виждам, че нещо доста ви тревожи. Споделете – споделил му мъжът.
Предприемачът споделил за всичките си проблеми с финансите и за невъзможността да взима нови заеми. Той споделил още, че в случай че откри човек, който да му даде пари назаем, всичките му проблеми ще се решат.

Тогава възрастният мъж извадил чек и написал върху него цифра, след което го подал на бизнесмена и споделил:

– Вземете тези пари и се надявам да решите проблемите си. Ще се срещнем тук тъкмо след 1 година, с цел да ми разкажете какво се е случило.
Предприемачът взел чека и видял върху него 500 000 $, написан от Джон Рокфелер. Мъжът бил учуден, че е разговарял с известния предприемач и това му дало огромна убеденост.

Вместо да осребри чека, той решил да го резервира и върне в същия тип при идната си среща с Рокфелер. Самият диалог и фактът, че предприемачът повярвал в него, стимулирали бизнесмена да откри способи, с които да завоюва повече пари.

Не след дълго бизнесът му излязъл от рецесията, той върнал дължимите пари и почнал да забогатява.

Когато годината изтекла, предприемачът се върнал на същата скамейка в парка, подготвен да се срещне още веднъж с Рокфелер. Възрастният мъж идвал тъкмо против него, като една здравна сестра се опитвала да го догони.

Предприемачът тъкмо му прибирал чека, когато сестрата хванала възрастния човек.

– Радвам се, че успяхте да го спрете – споделила сестрата – Надявам се да не ви е обезпокоил. Този човек е вманиачен и от години бяга, споделя на хората, че е Рокфелер и разписва мислени чекове.

Предприемачът не можел да повярва на това, което чува. Оказало се, че цяла година работил интензивно и с убеденост, дадена му от един подправен чек. Благодарение на това обаче той повярвал в триумфа.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР