В пристигнаха два апарата за извличане на . Те са

...
В пристигнаха два апарата за извличане на . Те са
Коментари Харесай

От 7 ноември и в Плевен ще се дарява кръвна плазма

В дойдоха два апарата за добиване на. Те са ситуирани в Кръвния център в града и приемът на донори се чака да стартира от идващия понеделник, 7 ноевмри. Това оповестява БНР.
Кръвната плазма ще се употребява за подкрепяне на лекуването на Covid заболели от областите - Велико Търново, Габрово, Ловеч, Русе и Разград. Апаратурата, оборудването и консумативите са дарения от акции, в които вземат участие и сега доста жители и представители на бизнеса в района. В основата на акциите е „ Ротари клуб Плевен – Центрум “.
 ГЕРБ подарява апарати за кръвна плазма на центровете по трансфузионна хематология в Плевен и Стара Загора ГЕРБ подарява апарати за кръвна плазма на центровете по трансфузионна хематология в Плевен и Стара Загора
Даряваме два апарата за добиване на кръвна плазма - един на Центъра по трансфузионна хематология в Стара Загора и един за този в Плеве...
Новият център разполага с два апарата за добиване на кръвна плазма, което покачва потенциала, споделя доктор Анелия Цочева, шеф на Центъра за трансфузионна хематология.
„ Досега не сме имали такава инсталация. Ще има време за образование на личен състав, това са млади и квалифицирани хора, бързо ще се научат... Вече имаме искащи да дарят, непрестанно звънят, желаят информация по кое време започваме. От началото на идната седмица ще стартира подборът на донорите. Човеколюбието се отключи и солидарността, желанието да помогнем “, цитира я националното радио.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР