В пристанището на Килини на 20 Декември 2018 г. тържествено

...
В пристанището на Килини на 20 Декември 2018 г. тържествено
Коментари Харесай

Първата морска транспортна линия с ползване на електроенергия в Гърция е вече факт

В пристанището на Килини на 20 Декември 2018 година тържествено бе намерено първото пилотно оборудване за доставяне с електричество на кораби от сушата. Това е първата крачка реализирана от Европейското взаимно финансиране ‘elemed’ и корабоплавателното сдружение Levante Ferries, което реализира свързването на пътническия ферибот на Fior Di Levante с новата позиция на електроснабдяване.

На премиерата за потреблението електрическата енергия, като различно гориво в морските транспортни средства, участва зам.-министърът на Мореплаването и Островната Политика Нектариос Сандоринос, който в диалог на кръглата маса извършен след откриването, се ангажира да се утвърди съответна общоприета регулаторна рамка за използването на електрическата енергия като различно гориво.

Скоро ще бъдат оповестени тласъци, тъй че гръцкият флот да се насочи към използването на природния газ и електрическата енергия, както и към морски направления, при които ще се употребяват въпросните различни форми на сила, съобщи още министър Сандоринос.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР