В присъствието на ученици, учители и много гости НУ Единство“

...
В присъствието на ученици, учители и много гости НУ Единство“
Коментари Харесай

Отбелязаха 125 години от основаването на НУ Единство - Плевен

В наличието на възпитаници, учители и доста посетители НУ „ Единство “ означи тържествено в ДКТ „ Иван Радоев “ своята 125 годишнина. В обръщението си към шефа на НУ „ Единство “ госпожа Диана Димитрова, колектива и учениците, заместител регионалният шеф на Област Плевен Александър Трайков означи, че за него е извънредно наслаждение да участва на празника, в деня когато се отбелязва знаковата за плевенското учебно заведение годишнина.

„ 125 години от основаването на едно от елитните начални учебни заведения в нашия град - НУ„ Единство “, е добър мотив за равносметка и взор обратно във времето към неговата история. В този смисъл, с цел да сме тук днесна това празненство, приносът е на всеки от своето време – на основателя Ламби Петров, с неговата финансова помощ още през далечната 1897 година По време на войните, въпреки за къси интервали, учебната база е била в работа като място за живеене и болница на военни елементи “, сподели в обръщението си заместител регионалният шеф Александър Трайков и цитира думите на духовния лидер на индийското придвижване за самостоятелност Махатма Ганди: „ Единството, с цел да бъде същинско би трябвало да издържи най-тежкото напрежение, без да се счупи “.

Той свърза историята на начално учебно заведение „ Единство “ с думите на Махатма Ганди, защотоспоред него, те са въплъщение на това, което се е случило с учебното заведение през годините.

За век и четвърт от основаването си, то освен е минало през разнообразни стадии, само че през днешния ден разполага с богата материална база, осигуряваща модерно образование по всички изучавани образователни предмети, образование по осведомителни технологии, целодневни занимания и занимания по ползи.

Заместник регионалният шеф поздравичленоветена управлението на учебното заведение за това, че са съхранили, опазили и надградилинаследенотоотпредшествениците.

Към шефа на учебното заведение и учителите, тойотправи зов да не престават да вземат участие в създаването и реализирането на планове на учебно, районно, национално и интернационално равнище. Учениците той прикани да са поредни и да не престават да печелят награди.

„ С вашите оценки от математически надпревари, шампионати, състезания за литературно творчество, рисунка, изложения всички вие сте част от паметната история на учебното заведение “, сподели още заместител регионалният шеф на Област Плевен и честити юбилейния празник броени дни преди празника на националните будители.

Пресцентър Областна администрация - Плевен
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР