В присъствието на десетки експерти от сферата на здравеопазването, днес,

...
В присъствието на десетки експерти от сферата на здравеопазването, днес,
Коментари Харесай

Откриха отделението по медицинска онкология на УМБАЛ Дева Мария - Бургас

В наличието на десетки специалисти от сферата на опазването на здравето, през днешния ден, 16 ноември, публично бе намерено отделението по здравна онкология към университетска болница „ Дева Мария “ в гр. Бургас. Лентата бе прерязана от притежателя на университетска болница „ Дева Мария “- Семир Абумелих, дружно с кмета на Бургас Димитър Николов и регионалния шеф Вълчо Чолаков.
Датата не е определена случайно- единствено след дни, на 18 ноември, се отбелязва Световния ден за битка с онкологичните болести. С това управлението на УМБАЛ „ Дева Мария “ даде заричане това, което се прави в отделението, да бъде същинска битка за живота и здравето на всеки един от пациентите си. „ Дай Боже да нямаме пациенти тук “ си пожела Семир Абумелих. За страдание, Бургас е един от градовете в челото на класацията по онкозаболявания в последните години . На от ден на ден хора им се постанова да се срещнат с диагнозата рак по един или различен начин- посредством себе си, посредством родственици или посредством другари. До в този момент единственото място, където можеха да го намерят, е общинският сложен онкологичен център.
Със основаването на отделението по здравна онкология се уголемява броя на болните, които ще могат да получат навременна грижа и няма да се постанова да търсят лекуване отвън Бургас.
„ Каквото и да създадем за възстановяване на материалната база на онколечението в Бургас не е задоволително. Каквато и техника да купим, колкото и корпуса да изградим, ще сме постоянно длъжници към пациентите в нашия район. “ сподели в своето послание кметът на града- Димитър Николов. Той благодари на управлението на университетска болница „ Дева Мария “, че крачката, която вършат, е тъкмо в помощ на пациентите с онкологични болести.
Отделението, което към този момент приема пациенти, има за цел слагане на нов стандарт опазването на здравето. Химиотерапията ще бъде провеждана по нов способ, със специфични мембранни портове, които ще заместят абокатите. На разположение на пациентите е високотехнологична система за сигнализация, която им дава достъп когато и да е до екипа на отделението. В новото звено на университетска болница „ Дева Мария “ хората с онко-заболявания, като се изключи че ще получат своята терапия, ще намерят психическа поддръжка и ще получат отговори на всички въпроси, свързани със болестта, лекуването, страничните реакции и връзката с институциите.
В отделението е планувано и създаване на библиотека, в която пациентите да намират мотивация и кураж. Първите книги за нея пристигнаха от регионалния шеф Вълчо Чолаков.
" Убеден съм, че успеваемостта при битката с онкозаболяванията, с днешното разкриване на това поделение, ще бъде нараснала в бургаски район ", изрази убеденост Чолаков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР