В Президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските

...
В Президентството не е постъпвал доклад на ДАНС за руските
Коментари Харесай

Румен Радев захапа Петков за паралелния път на решенията му

" В Президентството не е постъпвал отчет на ДАНС за съветските дипломати. " Това съобщи президентът Румен Радев на брифинг пред публицисти след срещата на върха на НАТО в Испания. По думите му на съвещанието на Съвета по сигурност, извършено на 9 юни, въпросът с дипломатите не е попадал в авансово оповестения дневен ред.

Темата е била повдигната на въпросната среща, на която е участвал представител на президентската институция, само че решение не е било взето, сподели Радев.

Той насочи остри рецензии към държавното управление поради решението да бъдат Държавният глава акцентира, че въпреки и да е в оставка, държавното управление носи отговорност за дейностите си . Радев уточни, че следствията от това ще бъдат доста съществени и във всички направления. По този метод, не могат да се вземат такива решения, безапелационен бе президента.

Критиката на президента не е към самото решение, а към метода, по който е взето.

Той отговори и на " Заседание на КСНС не може да анулира към този момент взето решение на държавното управление в оставка. Напомням, че органът, кйто котролира Министерския съвет, е българският парламент. Явно се постанова да подсещам и, че, въпреки и в оставка, кабинетът носи отговорност за своите дейности ", акцентира Радев.

Държавният глава разяснява и тематиката за извършените съвещания преди. Преди да се изпратят писма към групите има координиране сред двете страни за комфортно време. Такова координиране бе направено. Какви са аргументите някои от партиите по-късно не знам, сподели Радев.

Той акцентира, че е значимо партиите да се отнесат отговорно към мандатите. Президента изрази мнение, че този парламент е привършен. Ако има нови избори те няма да са по рано от 15 септември, тъй като това не е оправдано, сподели още Радев.
 Радев единствено се надява гоненето на дипломати да е премислено
Радев единствено се надява гоненето на дипломати да е премислено

Президентът не разполагал с " нужната информация "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР