В президентската институция ще се проведе консултативна среща от 15

...
В президентската институция ще се проведе консултативна среща от 15
Коментари Харесай

Румен Радев вика кабинета заради войната в Украйна

В президентската институция ще се организира консултативна среща от 15 часа, на която ще бъдат разисквани последствията за сигурността, стопанската система и обществена сфера от ескалацията на войната в Украйна. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

" Българската войска е в непрекъсната бойна подготвеност. Засилили сме наблюдението и разузнаването в източната част на страната ", разяснява служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред публицисти през днешния ден по отношение на оповестената частична готовност в Русия.

Той уточни, че мобилизацията от съветска страна носи риск за националната сигурност, само че добави, че опасност от директно замесване на България в спора към този момент няма.

" Както знаете, армията с изключение на да извършва всекидневната си активност, е и на границата. Тя е в Каравелово. Бяхме и на пожарите. Армията е там, където би трябвало да бъде ", съобщи Стоянов.

От Министерството на външните работи обявиха, че наблюдават с извънредно внимание спора Украйна - Русия, на този стадий няма съответна военна опасност за страната ни.

Участие в срещата при президента ще вземат министър-председателят Гълъб Донев, заместител министър-председателят по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията Христо Алексиев, заместител министър-председателят по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместител министър-председателят по обществените политики и длъжностен министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, министърът на защитата Димитър Стоянов, министърът на енергетиката Росен Христов, министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова.

На срещата ще бъдат и заместител началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев, ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев, заместник-председателят на Държавна организация " Разузнаване " Асен Тутеков и шефът на Служба " Военно разузнаване " бригаден военачалник Венелин Венев.

Очаквайте детайлности
ТЕМА преди 56 минути 311 преди 3 часа 412 преди 4 часа 318
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР