В превзетата наскоро Дума край Дамаск сирийската армия открила останките

...
В превзетата наскоро Дума край Дамаск сирийската армия открила останките
Коментари Харесай

Терористите в Сирия модернизирали руски зенитен комплекс

В превзетата неотдавна Дума край Дамаск сирийската войска разкрила останките на опожарен осъвременена зенитно-ракетна установка на екстремистите. С нея терористите можели да унищожават самолети и вертолети на дребни и междинни височини над своите позиции край Дамаск.

Мобилният комплекс се оказал изработен въз основа на руския ЗРК „ Оса”, хванат от сирийската войска. Той е употребен срещу вертолети и е осъвременен, с цел да поразява и изтребители.

Терористите го запалили единствено няколко часа преди да изоставен Дума, защото нямало какво да го вършат, а не желали да го плени армията.

Екипажът се състоял от 7 души, в това число и експерт по идентификация на задачите. За да усвоят техниката, екстремистите похитили двама сирийски офицери, заставили ги да обучат зенитните планове, а след това ги екзекутирали.

През 2013 година няколко комплекса „ Оса” са пленени от сирийските опозиционери, след което станали основна цел за сирийските бомбардировачи и вертолети. Голяма част от тях са унищожени от съветските Върховен касационен съд още през есента на 2015 година

Независимо от своята честна 47-годишна възраст, ЗРК „ Оса” взе интензивно присъединяване в отразяване на ракетния удар на Съединени американски щати, Франция и Англия, като от 11 изстреляни ракети са изумени 5 крилати ракети Tomahawk.

БЛИЦ напомня, че ЗРК „ Оса” с дребна отдалеченост за обектово прикритие поразява цели на височини от 50 до 5000 даже в условия на доста радиоелектронно противопоставяне на съперника.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР